Veel gestelde vragen (FAQ)

Hier vindt u alle antwoorden op de meest gestelde vragen. U kunt de vragen/antwoorden zelf rangschikken op onderwerp of ze allemaal tegelijk tonen.

Waarom zou ik voor FARINGWELL kiezen?

Met een FARINGWELL systeem kiest u voor de allerbeste prijs/kwaliteit. De combinatie van uitsluitend A-kwaliteit producten met een uitmuntende service en garantie, maakt dat u jarenlang met een gerust hart kunt vertrouwen op een perfecte beveiliging, voor zowel uw woning als voertuigen.

Ik heb vragen over mijn abonnement, wie kan ik hiervoor benaderen?

Onze Customer Care afdeling is op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08:00 – 17:30. U kunt ons bereiken op telefoonnummer +31 (0)88 – 22 52 200.

Ik heb vragen betreft de installatie of werking van mijn systeem. Welk nummer kan ik hiervoor bellen?

Uw installateur kan u te woord staan voor meer informatie over de werking van uw systeem of vragen omtrent de installatie. De gegevens van uw installateur vindt u in uw afspraakbevestiging.

De stroom is uitgevallen, wat nu?

Uw systeem blijft, door de interne batterij in uw basisstation, gewoon werken. Deze batterij heeft een levensduur van ca. 48 uur. Ook krijgt de alarmcentrale een melding van het wegvallen van de stroom.

De Wi-Fi verbinding is weggevallen. Werkt mijn systeem nu nog?

Uw basisstation is ook via een internetkabel aangesloten. Wanneer de Wi-Fi verbinding wegvalt, zal hiervan een melding worden gemaakt naar de alarmcentrale.

Ik heb huisdieren, hoe zit het dan met de bewegingssensoren?

Onze sensoren zullen uw huisdier(en) tot ca. 27 kg niet opmerken. Wanneer een huisdier echter te dichtbij een bewegingssensor (PIR) komt, kan dit mogelijk wel een melding geven. Overleg met uw installateur wat de beste opties in uw woning zijn.

Ik heb reeds een beveiligingssysteem, kan ik dan ook van jullie diensten gebruik maken?

Dit is helaas niet mogelijk. De aangeboden diensten zijn specifiek gericht op de aangeboden hardware, welke ontwikkeld zijn volgens de laatste technologiën.

Welke garantietermijn hanteren jullie?

Onze producten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Het kan echter altijd voorkomen dat er een defect ontstaat. Neemt u dan contact op met uw installateur om de mogelijkheden te bekijken. Zij zullen, samen met u, tot een goede oplossing komen.

Ik verhuis binnenkort naar een nieuwe woning, kan ik het alarmsysteem meenemen?

Dit is zeker mogelijk! Neem contact op met onze Customer Care afdeling voor de opties.

Moet er jaarlijks onderhoud worden gepleegd aan het systeem?

Nee, dit is niet nodig. Bij een storing zal dit aan de alarmcentrale worden gemeld en zullen zij dit, samen met u, proberen op te lossen. Indien nodig komt de installateur bij u langs. Updates aan het systeem worden automatisch uitgevoerd wanneer nodig. Wanneer het nodig is dat een interne batterij vervangen dient te worden, krijgt u hiervan melding op de App.

Kan ik het alarmsysteem ook zelf installeren?

Wanneer u het pakket afneemt via FARINGWELL dit gebeurd ten alle tijden door een erkend installateur van Securitas.

Is het mogelijk alleen het hardwarepakket aan te schaffen (zonder alarmcentrale abonnement)?

Bij FARINGWELL is dit niet mogelijk.

Mijn verzekering vraagt om een BORG certificaat, kan ik dat krijgen?

Ons systeem voldoet aan de geldende normen van graad 2 zonder te voldoen aan het Borg Attest. Hier vindt onze voordelen:
1. Klasse 2 eist volgens de normen geen verbinding met de meldkamer, toch is ons systeem altijd verbonden met een meldkamer.
2. De meldkamer is 24/7 verbonden met uw alarmsysteem door een dubbel communicatiesysteem: GPRS + Internet.
3. Ons systeem biedt de A1:B13politie mogelijk maakt (Borg voorziet dit niet).
4. Bij een alarmsysteem voorzien van fotodetectoren zorgt Securitas voor gratis interventies van surveillanten ter plaatse (Borg stelt dit alleen voor vanaf klasse 4).
5. De centrale (hart en brein van het systeem) wordt steeds geïnstalleerd in een beveiligde zone binnen uw woning (net zoals de eisen van Borg).
6. De alarmen worden steeds opgevolgd door een alarmoperator in tegenstelling tot het notificatiesysteem (SMS) dat Borg voorschrijft. De alarmcentrale is ook herkend en erkend door het Ministerie van Justitie.
7. Onze alarmsystemen zijn eveneens herkend en erkend door de Europese Commissie via het label CE. Dit is de norm die opgelegd is voor alle staten die lid zijn van de Europese Unie.
8. Ons systeem beschikt over een SOS systeem voor noodgevallen. Dit zorgt voor een vlugge en adequate interventie.

Hoelang is de contractperiode bij FARINGWELL?

Als particulier sluit u een contract af voor minimaal 1 jaar. Na het eerste jaar is uw abonnement maandelijks opzegbaar.

Ik wil mijn overeenkomst beëindigen, wat moet ik doen?

U kunt uw abonnement en installatie uiteraard meenemen naar een nieuwe woning. Is hiervan echter geen sprake en wenst u uw overeenkomst te beëindigen, dan kunt u dit via uw persoonlijke FARINGWELL e-Account verzorgen. Uw inloggegevens heeft u ontvangen bij uw aanmelding. Beschikt u niet meer over deze gegevens? Stuurt u dan een e-mail naar customercare@faringwell.com, o.v.v. uw klantnummer en/of ID-code.

Hoelang is de contractperiode bij FARINGWELL?

Als particulier sluit u een contract af voor minimaal 1 jaar. Na het eerste jaar is uw abonnement maandelijks opzegbaar.

Ik wil mijn overeenkomst beëindigen, wat moet ik doen?

U kunt uw abonnement en installatie uiteraard meenemen naar een nieuwe woning. Is hiervan echter geen sprake en wenst u uw overeenkomst te beëindigen, dan kunt u dit via uw persoonlijke FARINGWELL e-Account verzorgen. Uw inloggegevens heeft u ontvangen bij uw aanmelding. Beschikt u niet meer over deze gegevens? Stuurt u dan een e-mail naar customercare@faringwell.com, o.v.v. uw klantnummer en/of ID-code.

Wat is de opzegtermijn?

Na het eerste jaar is uw particuliere overeenkomst maandelijks opzegbaar.

Ik heb een overeenkomst afgesloten, maar heb me toch bedacht. Wat nu?

Binnen 14 dagen na uw bestelling kunt u uw abonnement nog opzeggen. Is de installatie reeds geplaatst? Dan krijgt u de installatiekosten niet terug. Heeft de installatie nog niet plaats gevonden, dan kunnen wij mogelijk wel administratiekosten in rekening brengen. Raadpleeg onze algemene voorwaarden.

Mijn App werkt niet.

Controleer eerst of u verbonden bent met internet (via Wi-Fi of 3G/4G). Is dit het geval, probeert u het dan later nogmaals. Blijft u problemen ondervinden, neemt u dan contact op met onze Customer Care afdeling, +31 (0)88 22 52 200.

Kan ik via de App de verlichting op een timer zetten?

Ja, via de App kunt u zelf een schema instellen voor uw verlichting, indien u gebruik maakt van Smart Plugs. Ook kunt u op afstand een Smart Plug aan of juist uitzetten.